Taller de salut per a famílies

 

El Rol parental i la prevenció de drogues
en adolescents
A càrrec de l’associació Prevenció.cat

Us convidem a participar d’un taller per famílies amb adolescents a partir de 1r d’ESO.
 
Dia: 10 de desembre de 2012 (dilluns)
Hora: 19.30 h
Lloc: Espai Jove El Toc

L’adolescència és una etapa de recerca de la identitat física i psicològica, així com també un procés d’adquisició d’independència. Per aquest motiu, és un moment especialment sensible per a les relacions pares-fills, alhora que decisiu, i és aquí on es centrarà l’eix de la xerrada.

Es busca donar estratègies a pares i mares per participar positivament en el procés educatiu dels seus fills. Volem crear un espai de debat sobre els problemes quotidians que es troben en l’educació dels fills i filles adolescents, que ens permeti reflexionar sobre les nostres accions i prevenir problemes en el seu desenvolupament.

Si voleu saber més podeu veure el vídeo del programa SINGULARS emès el passat 21 de novembre pel C33 on van entrevistar a Ricard Jimenez i Pere Salvador membres d’aquesta associació.

http://www.tv3.cat/videos/4347070/Ricard-Jimenez-i-Pere-Salvador-Educant-pares-i-mares 

Aquests dos educadors ens diuen, entre altres coses, que no podem escollir els amics dels nostres fills, però sí que podem escollir on els han de fer, perquè no tots els espais afavoreixen l'educació. Als pares i mares amb fills adolescents els diuen que cal ser coherents i que cal mantenir uns límits i normes. És bàsic educar en l'esforç i el compromís, i és prioritari que no es trenquin els vincles afectius.